Search
Now showing items 1-10 of 770
Ποιοτικά χαρακτηριστικά εμπορικών υβριδίων καλαμποκιού για ενσίρωμα
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Σχολή Γεωπονικών Επιστημών. Τμήμα Γεωπονίας, 2024-01)
Σκοπός της παρούσας πτυχιακής εργασίας ήταν η αξιολόγηση των ποιοτικών χαρακτηριστικών δεκαπέντε διαφορετικών εμπορικών υβριδίων καλαμποκιού (Zea mays) που προορίζονται για ενσίρωση. Το πείραμα έλαβε χώρα σε αγρό στη ...
Η καλλωπιστική αξία της ελιάς
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Σχολή Γεωπονικών Επιστημών. Τμήμα Γεωπονίας, 2024-01)
Η παρούσα πτυχιακή εργασία εξετάζει και αναλύει την αξία της ελιάς ως καλλωπιστικό φυτό. Η ελιά (Olea europea) αποτέλεσε σημαντικό σύμβολο ανά τους αιώνες ταυτισμένο τόσο με τον αρχαιοελληνικό πολιτισμό, όσο και με τις ...
Ερυθρή, ροζέ και λευκή οινοποίηση: βασικές αρχές και ποιοτικά χαρακτηριστικά οίνων
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Σχολή Γεωπονικών Επιστημών. Τμήμα Γεωπονίας, 2024-02)
Στην παρούσα μελέτη, γίνεται αναφορά στην παραγωγική διαδικασία του οίνου από την συγκομιδή έως την παστερίωση που είναι το τελικό στάδιο επεξεργασίας της οινοποίησης. Αρχικά παρουσιάζεται η χημική σύσταση των σταφυλιών ...
Η εκτροφή της αλεπούς στην Ευρώπη και κυριότερα στην Ελλάδα. Οικολογικά προβλήματα και προοπτικές
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Σχολή Γεωπονικών Επιστημών. Τμήμα Γεωπονίας, 2024-02)
Η εκτροφή γουνοφόρων ζώων αφορά την αναπαραγωγή και τη φροντίδα ζώων με σκοπό την συλλογή της γούνας τους για διάφορους σκοπούς. Σε ορισμένες περιοχές, η εκτροφή γουνοφόρων ζώων μπορεί να υπόκειται σε αυστηρούς νόμους και ...
Ειδικές τεχνικές οινοποίησης για την παραγωγή λευκού και ερυθρού οίνου
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Σχολή Γεωπονικών Επιστημών. Τμήμα Γεωπονίας, 2024-02)
Η ιστορία του κρασιού σύμφωνα με τους αρχαιολόγους ξεκινάει πριν από πολλά χρόνια με βάση πολλές αναφορές που έχουν βρεθεί σε κείμενα κατά καιρούς. Ο οίνος ανέκαθεν αποτελούσε και συνεχίζει να αποτελεί σημαντικό μέρος του ...
Βιολογική καλλιέργεια κυδωνιάς
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Σχολή Γεωπονικών Επιστημών. Τμήμα Γεωπονίας, 2024-02)
Η παρούσα εργασία έχει θέμα τη βιολογική καλλιέργεια της κυδωνιάς. Σκοπός της εργασίας είναι η διερεύνηση των τρόπων και μεθόδων της καλλιέργειας με βιολογικό τρόπο και όχι με χημικά πρόσθετα . Η βιολογική γεωργία ...
Ποιοτικός έλεγχος αλεύρου και ο απαραίτητος μηχανολογικός εξοπλισμός
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Σχολή Γεωπονικών Επιστημών. Τμήμα Γεωπονίας, 2024-01)
Το θέμα της πτυχιακής εργασίας είναι να παρουσιαστεί η διαδικασία παραγωγής του αλεύρου , ο ποιοτικός έλεγχος καθώς και ο απαραίτητος μηχανολογικός εξοπλισμός . Γίνεται πλήρη αναφορά από την παραλαβή της πρώτης ύλης , το ...
Η καλλιέργεια της αμπέλου στην Π.Ε. Κοζάνης
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Σχολή Γεωπονικών Επιστημών. Τμήμα Γεωπονίας, 2024-02)
Η παρούσα πτυχιακή εργασία βασίστηκε στην βιβλιογραφική έρευνα.
Οι πηγές οι οποίες χρησιμοποιήθηκαν είναι οι έντυπες εκδόσεις, το διαδίκτυο, τα περιοδικά και ο τύπος. Αρχικά, γίνεται μια περιγραφή της μορφολογίας και ...
Η καλλιέργεια της πορτοκαλιάς στο Νομό Αιτωλοακαρνανίας
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Σχολή Γεωπονικών Επιστημών. Τμήμα Γεωπονίας, 2024-02)
Η πορτοκαλιά (citrus sinensis) ανήκει στην οικογένεια ρουτιδών (Rutaceae),, είναι αγγειόσπερμο δικότυλο και αειθαλές φυτό και καλλιεργείται σχεδόν σε όλον τον κόσμο. Ευδοκιμεί στο μεσογειακό κλίμα των πεδινών περιοχών της ...
Οι κυριότερες ασθένειες της ελιάς
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Σχολή Γεωπονικών Επιστημών. Τμήμα Γεωπονίας, 2024-02)
Η ελιά (olea spp, Oleaceae) είναι ένα από τα αρχαιότερα καλλιεργούμενα είδη στη μεσόγειο. Η καλλιέργειά της έχει ιδιαίτερη σημασία για τη χώρα μας γιατί κατέχει τη τρίτη θέση σε καλλιεργήσιμη έκταση στην Ευρωπαϊκή Ένωση ...