dc.contributor.author | Κουρούδης, Πρόδρομος | |
dc.date.accessioned | 2022-09-02T11:40:15Z | |
dc.date.available | 2022-09-02T11:40:15Z | |
dc.date.issued | 2022-07 | |
dc.identifier.uri | https://dspace.uowm.gr/xmlui/handle/123456789/2792 | |
dc.description | 83 σ., έγχρ. εικ., 30 εκ. + 1 οπτική δισκέτα λέϊζερ Η/Υ (4 3/4 ίν.) | en_US |
dc.description.abstract | Με την πάροδο των χρόνων η τεχνολογία, οι καταναλωτικές τάσεις των πληθυσμών καθώς και τα καταναλωτικά πρότυπα πλέουν σε ένα κύμα που πάσχει από χαμηλή ρευστότητα με συνεχείς ανακατανομές. Η διεθνής οικονομία αναπροσαρμόζεται συνεχώς και ιδιαίτερα τον τελευταίο καιρό υπάρχει η ροπή προς την ποιότητα και τα οικολογικά πρότυπα. Αυτό ωθεί λοιπόν τις επιχειρήσεις παραγωγής προϊόντων τροφίμων καθώς και τις αλευροβιομηχανίες στην προσφορά στο καταναλωτικό κοινό εξειδικευμένων προϊόντων τα οποία είναι φυσικά, υγιεινά και με κάποιο τρόπο «παραδοσιακά». Η αλευροβιομηχανία «ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ Α.Β.Ε.Ε.» στο πλαίσιο αυτό, χρησιμοποιεί τις νέες τεχνολογίες τόσο στην επεξεργασία τροφίμων, όσο και στη διαχείριση πληροφοριών, στην επικοινωνία δηλαδή με πελάτες, στον έλεγχο της πρωτογενούς παραγωγής και πρώτων υλών. Μπαίνει στη διαδικασία της έρευνας και εξετάζει μεθόδους προσαρμογής σε όσα προαναφέρθηκαν, για την παραγωγή προϊόντων και αρτοσκευασμάτων με χαμηλά ποσοστά ασπαραγίνης και ακρυλαμιδίου. Είναι σαφές ότι απαιτείται συγχρονισμένη λειτουργία επιστημονικών κλάδων, ώστε να προσεγγιστεί το θέμα τόσο οικονομικά όσο και τεχνικά για την καταγραφή πλήθους παραμέτρων που σχετίζονται με τα στάδια ανάπτυξης, παραγωγής και προώθησης προϊόντων της αλευροβιομηχανίας αλλά και της εφαρμογής ποιοτικών και ποσοτικών μεθοδολογιών. Είναι επομένως σημαντική η ακρίβεια της πρόβλεψης για προτίμηση των προϊόντων από το καταναλωτικό κοινό. Τέλος, αφού έχει διαμορφωθεί μία σαφέστερη εικόνα από τεχνοοικονομικής άποψης για το εγχείρημα αυτό, εξετάζονται τα οφέλη για την ίδια την αλευροβιομηχανία όσο και για την κοινωνία γενικότερα. | en_US |
dc.description.sponsorship | Επίκουρη καθηγήτρια: Ελπίδα Σαμαρά | en_US |
dc.language.iso | gr | en_US |
dc.publisher | Κουρούδης, Πρόδρομος | en_US |
dc.relation.ispartofseries | αρ. εισ.;4857 | |
dc.subject | Αλευροβιομηχανία, μελέτη σκοπιμότητας, ασπαραγίνη, ακρυλαμίδιο | en_US |
dc.title | Τεχνοοικονομική μελέτη σκοπιμότητας για την ανάπτυξη και εφαρμογή σύγχρονης μεθόδου παραγωγής αλεύρου σίτου με μειωμένη ασπαραγίνη και αρτοσκευασμάτων με μειωμένο ακρυλαμίδιο | en_US |
dc.title.alternative | Feasibility study for the development and application of a modern method of production of wheat flour with reduced asparagine and pastries with reduced acrylamide | en_US |
dc.type | Thesis | en_US |