Show simple item record

dc.contributor.authorΚουρούδης, Πρόδρομος
dc.date.accessioned2022-09-02T11:40:15Z
dc.date.available2022-09-02T11:40:15Z
dc.date.issued2022-07
dc.identifier.urihttps://dspace.uowm.gr/xmlui/handle/123456789/2792
dc.description83 σ., έγχρ. εικ., 30 εκ. + 1 οπτική δισκέτα λέϊζερ Η/Υ (4 3/4 ίν.)en_US
dc.description.abstractΜε την πάροδο των χρόνων η τεχνολογία, οι καταναλωτικές τάσεις των πληθυσμών καθώς και τα καταναλωτικά πρότυπα πλέουν σε ένα κύμα που πάσχει από χαμηλή ρευστότητα με συνεχείς ανακατανομές. Η διεθνής οικονομία αναπροσαρμόζεται συνεχώς και ιδιαίτερα τον τελευταίο καιρό υπάρχει η ροπή προς την ποιότητα και τα οικολογικά πρότυπα. Αυτό ωθεί λοιπόν τις επιχειρήσεις παραγωγής προϊόντων τροφίμων καθώς και τις αλευροβιομηχανίες στην προσφορά στο καταναλωτικό κοινό εξειδικευμένων προϊόντων τα οποία είναι φυσικά, υγιεινά και με κάποιο τρόπο «παραδοσιακά». Η αλευροβιομηχανία «ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ Α.Β.Ε.Ε.» στο πλαίσιο αυτό, χρησιμοποιεί τις νέες τεχνολογίες τόσο στην επεξεργασία τροφίμων, όσο και στη διαχείριση πληροφοριών, στην επικοινωνία δηλαδή με πελάτες, στον έλεγχο της πρωτογενούς παραγωγής και πρώτων υλών. Μπαίνει στη διαδικασία της έρευνας και εξετάζει μεθόδους προσαρμογής σε όσα προαναφέρθηκαν, για την παραγωγή προϊόντων και αρτοσκευασμάτων με χαμηλά ποσοστά ασπαραγίνης και ακρυλαμιδίου. Είναι σαφές ότι απαιτείται συγχρονισμένη λειτουργία επιστημονικών κλάδων, ώστε να προσεγγιστεί το θέμα τόσο οικονομικά όσο και τεχνικά για την καταγραφή πλήθους παραμέτρων που σχετίζονται με τα στάδια ανάπτυξης, παραγωγής και προώθησης προϊόντων της αλευροβιομηχανίας αλλά και της εφαρμογής ποιοτικών και ποσοτικών μεθοδολογιών. Είναι επομένως σημαντική η ακρίβεια της πρόβλεψης για προτίμηση των προϊόντων από το καταναλωτικό κοινό. Τέλος, αφού έχει διαμορφωθεί μία σαφέστερη εικόνα από τεχνοοικονομικής άποψης για το εγχείρημα αυτό, εξετάζονται τα οφέλη για την ίδια την αλευροβιομηχανία όσο και για την κοινωνία γενικότερα.en_US
dc.description.sponsorshipΕπίκουρη καθηγήτρια: Ελπίδα Σαμαράen_US
dc.language.isogren_US
dc.publisherΚουρούδης, Πρόδρομοςen_US
dc.relation.ispartofseriesαρ. εισ.;4857
dc.subjectΑλευροβιομηχανία, μελέτη σκοπιμότητας, ασπαραγίνη, ακρυλαμίδιοen_US
dc.titleΤεχνοοικονομική μελέτη σκοπιμότητας για την ανάπτυξη και εφαρμογή σύγχρονης μεθόδου παραγωγής αλεύρου σίτου με μειωμένη ασπαραγίνη και αρτοσκευασμάτων με μειωμένο ακρυλαμίδιοen_US
dc.title.alternativeFeasibility study for the development and application of a modern method of production of wheat flour with reduced asparagine and pastries with reduced acrylamideen_US
dc.typeThesisen_US


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record