Καλωσορίσατε στο ΙΚΕΕ (Ιδρυματικό Καταθετήριο Επιστημονικών Εργασιών), την Ψηφιακή Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

Το ΙΚΕΕ συγκεντρώνει ψηφιακό/ηλεκτρονικό υλικό με σκοπό την υποστήριξη της εκπαιδευτικής και ερευνητικής διαδικασίας, της δια βίου μάθησης, καθώς και την διατήρηση και συντήρηση της καταγεγραμμένης γνώσης.

Ως ψηφιακή βιβλιοθήκη, διαθέτει μέσω των συλλογών της δυσεύρετο έντυπο αλλά και οπτικοακουστικό υλικό, γεγονός το οποίο την καθιστά ένα από τα προσφορότερα μέσα διατήρησης της πρόσφατης πολιτιστικής και ακαδημαϊκής κληρονομιάς.

Ως ιδρυματικό καταθετήριο, στoχεύει στη συγκέντρωση, ψηφιακή διατήρηση, ανάδειξη και προβολή των εργασιών που εκπονούνται στα πλαίσια φοίτησης των προγραμμάτων σπουδών των τμημάτων του πανεπιστημίου, όσο και άλλων δημοσιεύσεων που εκδίδει το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας.

Select a community to browse its collections.

 • Η Εβραϊκή Κοινότητα των Ιωαννίνων: Μετάδοση γλώσσας και παράδοσης 

  Κοτρώτσιου, Σταυρούλα (Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Σχολή Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών. Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης, 2021)
  Περίληψη Η συγγραφή της παρούσας εργασίας βασίστηκε κατά κύριο λόγο στη βιβλιογραφική έρευνα και τη συνέντευξη. Στόχος της συγκεκριμένης πτυχιακής εργασίας, είναι να πληροφορήσει τους αναγνώστες για την Εβραϊκή Κοινότητα ...
 • Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας: Ανοιχτή πύλη πρόσβασης στη μάθηση και συντελεστής ανάπτυξης φιλαναγνωσίας 

  Ιασωνίδου, Παρθενόπη (Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Σχολή Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών. Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης, 2021)
  Περίληψη Η παρούσα εργασία αναλύει τη συμβολή της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης της Βέροιας, κυρίως στην ανάπτυξη της φιλαναγνωσίας των πολιτών αλλά και στην παροχή ευκαιριών μάθησης για όλες τις ηλικιακές ομάδες. Αρχικά, ...
 • Η ψυχολογία των αθλητών καλαθοσφαίρισης στις αναπτυξιακές ηλικίες 

  Τούζος, Αλέξανδρος (Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Σχολή Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών. Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης, 2021)
  Περίληψη Αντικείμενο μελέτης της παρούσας εργασίας αποτελεί η ψυχολογία των αθλητών καλαθοσφαίρισης στις αναπτυξιακές ηλικίες. Μέσα από μια σύντομη βιβλιογραφική ανασκόπηση διαπιστώθηκε πως οι παράγοντες που υφίστανται ...
 • Οι απόψεις των εκπαιδευτικών για ζητήματα γλωσσικής πολιτικής και διαχείρισης της πολυγλωσσίας στο εκπαιδευτικό πλαίσιο 

  Δημητρίου, Ευάγγελος (Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Σχολή Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών. Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης, 2021-06)
  Περίληψη Η παρούσα εργασία εξετάζει τις απόψεις των εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, οι οποίες χρησιμοποιήθηκαν ως εφαλτήριο για τη διερεύνηση σχετικά με την πολυγλωσσία και ευρύτερα ζητήματα γλωσσικής πολιτικής. ...
 • Συναισθηματική νοημοσύνη και θετική ψυχολογία μέσα από ζωγραφιές παιδιών στην καραντίνα 

  Χατζοπούλου, Ζωή (Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Σχολή Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών. Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης, 2021)
  Περίληψη Μέσω της ζωγραφικής τα παιδιά εκφράζουν τα συναισθήματά τους. Η παρούσα εργασία αξιοποίησε τη ζωγραφική, για να εξετάσει πώς τα παιδιά ερμηνεύουν τα συναισθήματα και τις εμπειρίες τους στη διάρκεια της καραντίνας ...

View more