Show simple item record

dc.contributor.authorΜούρτζιος, Θεολόγης - Παναγιώτης
dc.date.accessioned2019-04-10T14:43:49Z
dc.date.available2019-04-10T14:43:49Z
dc.date.issued2019-03
dc.identifier.other6044
dc.identifier.urihttps://dspace.uowm.gr/xmlui/handle/123456789/1260
dc.description.abstractΟ σκοπός της παρούσας εργασίας είναι μία πρόταση προκειμένου να διαπιστωθεί αν και κατά πόσο η εφαρμογή του στατιστικού ελέγχου παραγωγικής διαδικασίας μπορεί να είναι τελέσφορη σε έναν αγροτικό συνεταιρισμό που παράγει κονσέρβες ροδάκινου. Αρχικά, το θεωρητικό υπόβαθρο του στατιστικού ελέγχου παραγωγικής διαδικασίας κρίνεται απαραίτητο, προκειμένου ο αναγνώστης της παρούσας εργασίας να είναι σε θέση να παρακολουθήσει το εννοιολογικό περιεχόμενο του ειδικού λεξιλογίου που ακολουθεί στην ανάλυση του θέματος. Στη συνέχεια, παρουσιάζεται η ανάλυση δυνατοτήτων της παραγωγικής διαδικασίας και περιγράφεται η μεθοδολογία που χρησιμοποιείται για την εκτίμηση της μέσης τιμής και της τυπικής απόκλισης του υπό μελέτης χαρακτηριστικού ποιότητας. Ακολουθεί η περιγραφή της βασικής στατιστικής θεωρίας και των γενικών αρχών που διέπουν τη σχεδίαση και τη λειτουργία των διαγραμμάτων ελέγχου χαρακτηριστικών μέτρησης. Και τέλος, παρουσιάζεται η εφαρμογή του στατιστικού ελέγχου παραγωγικής διαδικασίας στο συγκεκριμένο αγροτικό συνεταιρισμό και εξάγονται συμπεράσματα. The purpose of this thesis is to demonstrate how the implementation of control charts can be beneficial to an agricultural cooperative that produces canned peaches. Initially, the first chapter is an introduction about the background information of the cooperative. The second chapter presents the theoretical background of statistical process control, which is considered necessary for the reader of this thesis, in order to be able to completely understand the specific vocabulary that follows in the analysis of the subject. The third chapter focuses on the concept of the process capability analysis and the methodology of how the mean and the standard deviation of the critical quality characteristic can be estimated. The fourth chapter presents the basic statistical theory and the general principles of control charts. Finally, the fifth chapter focuses on the actual implementation of control charts in the particular agricultural cooperative and conclusions are drawn.en_US
dc.description.sponsorshipΝενές Γεώργιοςen_US
dc.language.isootheren_US
dc.publisherΜούρτζιος, Θεολόγης - Παναγιώτηςen_US
dc.relation.ispartofseriesΑριθμός Εισαγωγής;6044
dc.subjectΣτατιστικός Έλεγχος Ποιότητας, Στατιστικός Έλεγχος Παραγωγικής Διαδικασίας, Διαγράμματα Ελέγχου, Statistical Quality Control, Statistical Process Control, Control Chartsen_US
dc.titleΕφαρμογή Διαγραμμάτων Ελέγχου Ποιότητας σε Παραγωγή Κονσερβοποιημένου Ροδάκινουen_US
dc.title.alternativeImplementation of control charts in production of canned peachesen_US
dc.typeThesisen_US


Files in this item

Thumbnail
Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record