Show simple item record

dc.contributor.authorΠαπαλιάκος, Λουκάς
dc.contributor.authorΕυαγγελίδης, Βασίλειος
dc.date.accessioned2020-11-21T17:46:44Z
dc.date.available2020-11-21T17:46:44Z
dc.date.issued2020
dc.identifier.urihttps://dspace.uowm.gr/xmlui/handle/123456789/1905
dc.description.abstractΠΕΡΙΛΗΨΗ Αυτή η εργασία έχει σκοπό την ανάλυση της Υγιεινής και της Ασφάλειας στο χώρο εργασίας και ειδικότερα στο χώρο εργασίας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων ή ΜΜΕ, όπως θα δούμε αρκετές φορές να αναφέρεται, μελετώντας και πραγματική περίπτωση. Στο κεφάλαιο (1) θα αναφέρουμε και θα επιχειρήσουμε να αναλύσουμε τί είναι οι ΜΜΕ , πόσο σημαντική είναι η ύπαρξη και η συνεισφορά τους στην οικονομία της Ελλάδας , της Ευρώπης και ίσως ολόκληρου τον σημερινού κόσμου. Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο, θα μας απασχολήσει ιδιαίτερα ο τομέας της Ασφάλειας, στις ΜΜΕ πρωτίστως, αλλά και γενικότερα. Στο κεφάλαιο (2) υπάρχει μια πιο ενδελεχής αναφορά στην Ασφάλεια και Υγιεινή με παράθεση κανόνων και υποχρεώσεων εργαζόμενων και εργοδοτών σε ό,τι αφορά το χώρο εργασίας αλλά και τις συμπεριφορές μέσα σ’ αυτόν. Στο κεφάλαιο (3) γίνεται εκτενής ανάλυση ειδικά για την Ασφάλεια στις ΜΜΕ, με αναφορές σε όρους όπως το κλίμα και η κουλτούρα ασφάλειας, οργανωσιακό κλίμα και κουλτούρα κ.α. , καθώς επίσης και τους παράγοντες επιρροής τους, ενώ παράλληλα προτείνονται βελτιστοποιημένες λύσεις διαχείρισης κυρίως του ανθρώπινου δυναμικού , με βάση τις παρατηρήσεις στη βιβλιογραφία, γιατί θεωρούμε πως το ανθρώπινο δυναμικό, τα άτομα και οι ομάδες πρέπει να είναι η προτεραιότητα του οποιουδήποτε οργανισμού/εταιρείας , αφού τα άτομα θα πρέπει να συνεργάζονται και να παράγουν πλούτο για λογαριασμό της όποιας ιδιοκτησίας. Άρα, λοιπόν, οι υφιστάμενες συνθήκες εργασίας θα πρέπει να είναι οι βέλτιστες δυνατές, ώστε η αποδοτικότητα να είναι η βέλτιστη. Στο κεφάλαιο (4) θα αναφερθούμε στον επαγγελματικό κίνδυνο, πώς εκτιμούμε τον επαγγελματικό κίνδυνο, αλλά και ποια βοηθητικά εργαλεία χρησιμοποιούμε για να προσδιορίσουμε τα μεγέθη τους. Στο κεφάλαιο (5), στηριζόμενοι και έχοντας ως βάση όλα τα προηγούμενα , διεξάγουμε μελέτη που έλαβε χώρα στη βιοτεχνία «Τεντοευρωπαϊκή» που ανήκει στην κατηγορία των ΜΜΕ, αναλύοντας τους χώρους και τα μηχανήματα με βάση τους κινδύνους που κρύβουν για τους εργάτες, λόγω διαφόρων παραγόντων. Σκοπός μας είναι να προτείνουμε μέτρα, αλλά και να καταγράψουμε τα ήδη υπάρχοντα, ούτως ώστε να ελαχιστοποιηθεί ο παράγων κίνδυνος για τα άτομα που βρίσκονται στους χώρους το μηχανουργείου και χειρίζονται μηχανήματα. Τέλος, στο κεφάλαιο (6) αναφέρουμε τα όποια συμπεράσματα βγάλαμε από την εργασία μας και καταγράφουμε αναλυτικότερα τις προτάσεις μας ως προς τη βελτίωση των παραπάνω ζητημάτων.en_US
dc.description.sponsorshipΜπακούρος Ιωάννηςen_US
dc.language.isogren_US
dc.publisherΠαπαλιάκος Λουκάς, Ευαγγελίδης Βασίλειοςen_US
dc.subjectΑσφάλειαen_US
dc.subjectΥγιεινήen_US
dc.subjectΜικρομεσαίες Επιχειρήσειςen_US
dc.subjectΜΜΕen_US
dc.subjectSafetyen_US
dc.subjectHealthen_US
dc.subjectSmall-Medium Enterprisesen_US
dc.subjectSMEen_US
dc.titleΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΥΓΙΕΙΝΗ ΣΕ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣen_US
dc.title.alternativeSAFETY AND HEALTH AT SMALLMEDIUM ENTERPRISESen_US
dc.typeThesisen_US


Files in this item

Thumbnail
Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record