Σύσταση του μητρικού γάλακτος και η υπεροχή του σε σχέση με τα υποκατάστατα
Abstract
Το μητρικό γάλα είναι η τέλεια διατροφή για τα βρέφη, αποτέλεσμα πολλών ετών εξέλιξης, προσαρμόζοντάς το με ακρίβεια στις απαιτήσεις του βρέφους. Το μητρικό γάλα περιέχει πολλές πρωτεΐνες, λιπίδια και υδατάνθρακες, οι συγκεντρώσεις των οποίων αλλάζουν σε μεγάλο βαθμό κατά τη διάρκεια μιας μόνο τροφής, όπως και κατά τη γαλουχία, για να υποδηλώνουν τις ανάγκες του βρέφους. Εκτός από την παροχή μιας πηγής διατροφής για τα βρέφη, το μητρικό γάλα περιέχει μια μεγάλη ποσότητα βιολογικά ενεργών συστατικών. Αυτά τα μόρια έχουν διαφορετικούς ρόλους, οδηγώντας τόσο την ανάπτυξη του ανοσοποιητικού συστήματος των βρεφών όσο και της εντερικής μικροχλωρίδας. Συγκεντρώνουν την ανάπτυξη της μικροχλωρίδας οι ολιγοσακχαρίτες του ανθρώπινου γάλακτος, η σύνθεση των οποίων καθορίζεται από τον μητρικό γονότυπο. Σε αυτή την ερευνά , συζητάμε τη σύνθεση του μητρικού γάλακτος και τους παράγοντες που το επηρεάζουν κατά τη διάρκεια του θηλασμού. Η κατανόηση των συστατικών του μητρικού γάλακτος και των λειτουργιών τους θα επιτρέψει τη βελτίωση των κλινικών πρακτικών, τη διατροφή των βρεφών και την κατανόησή μας για τις ανοσολογικές αντιδράσεις στη μόλυνση και τον εμβολιασμό στα βρέφη.