dc.contributor.advisor | Ίτζιου Αικατερίνη | |
dc.contributor.author | Μαυρέλη, Συμέλα Β. | |
dc.date.accessioned | 2024-02-02T11:27:11Z | |
dc.date.available | 2024-02-02T11:27:11Z | |
dc.date.issued | 2023-11 | |
dc.identifier.uri | https://dspace.uowm.gr/xmlui/handle/123456789/4337 | |
dc.description | Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Σχολή Επιστημών Υγείας. Τμήμα Μαιευτικής. | en_US |
dc.description.abstract | Σκοπός της εργασίας είναι η διερεύνηση του τρόπου κατά τον οποίο τόσο
τα τρία μακροθρεπτικά όσο και τα μικροθρεπτικά συστατικά στα τρόφιμα επιδρούν
στη γονιμότητα είτε αρνητικά ή θετικά βάσει των ιδιότητών τους και της δράσης τους
στον οργανισμό.
Επίσης, περιγράφεται ο μηχανισμός του οξειδωτικού στρες και ο ρόλος του στα
πλαίσια της γονιμότητας τόσο των γυναικών όσο και των αντρών - αλλά και η
συσχέτισή του με τη διατροφή.
Τέλος, στην παρούσα εργασία, γίνεται και αναφορά στα πλεονεκτήματα της
μεσογειακής διατροφής προς τη γονιμότητα. | en_US |
dc.language.iso | gr | en_US |
dc.publisher | Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Σχολή Επιστημών Υγείας. | en_US |
dc.subject | Γονιμότητα | en_US |
dc.subject | Οξειδωτικό στρες και διατροφή | en_US |
dc.subject | Οξειδωτικό στρες | en_US |
dc.title | Η επίδραση της διατροφής στη γονιμότητα | en_US |
dc.type | Thesis | en_US |