Η επίδραση της διατροφής στη γονιμότητα
Abstract
Σκοπός της εργασίας είναι η διερεύνηση του τρόπου κατά τον οποίο τόσο
τα τρία μακροθρεπτικά όσο και τα μικροθρεπτικά συστατικά στα τρόφιμα επιδρούν
στη γονιμότητα είτε αρνητικά ή θετικά βάσει των ιδιότητών τους και της δράσης τους
στον οργανισμό.
Επίσης, περιγράφεται ο μηχανισμός του οξειδωτικού στρες και ο ρόλος του στα
πλαίσια της γονιμότητας τόσο των γυναικών όσο και των αντρών - αλλά και η
συσχέτισή του με τη διατροφή.
Τέλος, στην παρούσα εργασία, γίνεται και αναφορά στα πλεονεκτήματα της
μεσογειακής διατροφής προς τη γονιμότητα.