Σχεδιασμός και εγκατάσταση ιδιωτικού ΚΤΕΟ με ενεργειακό συμψηφισμό φωτοβολταϊκών
Abstract
Μία εργασία σχετικά με την εγκατάσταση φωτοβολταϊκού (ΦΒ) σταθμού στη στέγη μιας μικρής επιχείρησης (ΚΤΕΟ) θα μπορούσε να εξετάσει τα οφέλη και τις προκλήσεις της εφαρμογής αυτής της τεχνολογίας σε ένα εμπορικό περιβάλλον. Η έρευνα αναλύει τον πιθανό αντίκτυπο στην κατανάλωση ενέργειας της επιχείρησης, στην εξοικονόμηση κόστους και στη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα μέσω προσομοιώσεων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας. Θα μπορούσε επίσης να αξιολογήσει τη σκοπιμότητα και την οικονομική βιωσιμότητα της εγκατάστασης ενός φωτοβολταϊκού σταθμού, συμπεριλαμβανομένης της αξιολόγησης τοποθεσίας, της επιλογής εξοπλισμού και των κανονιστικών απαιτήσεων.
Επιπλέον, η μελέτη αυτή διερευνεί τα οφέλη τέτοιων εγκαταστάσεων για τις μικρές επιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένης της αυξημένης ενεργειακής ανεξαρτησίας, του μειωμένου ενεργειακού κόστους και της βελτιωμένης βιωσιμότητας.
Επιπλέον οι προσομοιώσεις παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας θα περιλαμβάνουν τη μοντελοποίηση και την πρόβλεψη της αναμενόμενης ενεργειακής απόδοσης του Φ/Β σταθμού με βάση διάφορους παράγοντες όπως η τοποθεσία, το μέγεθος του σταθμού και ο τύπος των πάνελ που χρησιμοποιούνται. Αυτό θα επέτρεπε μια πιο ακριβή αξιολόγηση των πιθανών πλεονεκτημάτων και μειονεκτημάτων της εγκατάστασης.
Τέλος, η εργασία στοχεύει να δώσει πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία εγκατάστασης ενός φωτοβολταϊκού σταθμού στην οροφή μιας μικρής επιχείρησης και να αναδείξει τα οφέλη και τις προκλήσεις από αυτήν.