Μελέτη και κατασκευή επαγγελματικής κουζίνας σε νοσοκομειακή μονάδα
Abstract
Στον τομέα της υγείας, λόγω των ιδιαιτεροτήτων που παρουσιάζονται, υπάρχουν πολλοί παράγοντες υποβάθμισης της ποιότητας και σοβαρά εμπόδια στην εφαρμογή συστημάτων διαχείρισής της. Ένας σημαντικός παράγοντας της υγείας του κάθε ατόμου, είναι αυτός της ποιότητας των τροφίμων. Ο έλεγχος των τροφίμων αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα θέματα για την πρόοδο και θεραπεία κάθε ασθενή και τη διασφάλιση της διατροφικής ασφάλειας των τροφίμων. Έτσι, για το σωστότερο και αποτελεσματικότερο έλεγχο έχουν αναπτυχθεί εξειδικευμένοι μηχανισμοί ελέγχου και διασφάλισης της ποιότητας των τελικών προϊόντων, βασισμένοι σε αυστηρά πρότυπα και κανονισμούς που θα πρέπει να εφαρμόζονται από όλες τις βιομηχανίες τροφίμων κατά την παραγωγική διαδικασία των προϊόντων τους. Η ποιότητα πλέον αποτελεί το ‘κλειδί’ για το σχεδιασμό και τη δημιουργία καλύτερων και ανταγωνιστικότερων προϊόντων και υπηρεσιών. Μετά από έρευνα για την κατανόηση της έννοιας της ποιότητας, κυρίως στο τομέα της υγείας και με βάση τους μηχανισμούς ελέγχου και διασφάλισης της, αναπτύχθηκε η παρούσα πτυχιακή εργασία, με σκοπό τη μελέτη και το σχεδιασμό μιας επαγγελματικής κουζίνας, μιας νέας πτέρυγας Νοσοκομείου.