Ανάλυση λειτουργίας του οινοποιείου VAENI: από τον τρύγο στο μπουκάλι
Abstract
Στόχος της πτυχιακής είναι να δείξει λεπτομερώς πως λειτουργεί μια επιχείρηση και
συγκεκριμένα ένα οινοποιείο. Από την συλλογή και συγκέντρωση της πρώτης ύλης
δηλαδή των σταφυλιών μέχρι την οινοποίηση, την εμφιάλωση, τις πωλήσεις και τις
διοικητικές δραστηριότητες. Θα γίνει ανάλυση όλων των τομέων ανά κεφάλαια. Στην
εργασία αναφέρονται γενικές πληροφορίες για την ιστορία του κρασιού καθώς και
πληροφορίες για το οινοποιείο Vaeni. Περιγράφεται η διαδικασία του τρύγου με
στοιχεία για τις ποικιλίες , την συγκέντρωση και την συλλογή των σταφυλιών. Επίσης
αναφέρονται και περιγράφονται οι διαδικασίες που λαμβάνουν χώρα στον χώρο του
οινοποιείου και γίνεται ανάλυση λειτουργίας της γραμμής εμφιάλωσης και των μηχανημάτων που υπάρχουν. Επιπρόσθετα, η εργασία περιέχει αναφορά για τις χημικές
αναλύσεις, τους χημικούς ελέγχους των κρασιών και τους καθημερινούς δειγματοληπτικούς ελέγχους. Επιπλέον, δίνονται πληροφορίες για τις υπηρεσίες του οικονομικού
καθώς και του διοικητικού τομέα. Παρουσιάζονται οι τρόποι προώθησης του τελικού
προϊόντος, διαδικασία πώλησης εντός και εκτός Ελλάδος και προτάσεις βελτίωσης
της προώθησης. Τέλος, αρκετές πληροφορίες προέκυψαν από συνεντεύξεις που έγιναν με τον οινολόγο και τον υπεύθυνο εξωτερικών πωλήσεων του οινοποιείου.