Search
Now showing items 1-10 of 95
Ερυθρή, ροζέ και λευκή οινοποίηση: βασικές αρχές και ποιοτικά χαρακτηριστικά οίνων
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Σχολή Γεωπονικών Επιστημών. Τμήμα Γεωπονίας, 2024-02)
Στην παρούσα μελέτη, γίνεται αναφορά στην παραγωγική διαδικασία του οίνου από την συγκομιδή έως την παστερίωση που είναι το τελικό στάδιο επεξεργασίας της οινοποίησης. Αρχικά παρουσιάζεται η χημική σύσταση των σταφυλιών ...
Ειδικές τεχνικές οινοποίησης για την παραγωγή λευκού και ερυθρού οίνου
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Σχολή Γεωπονικών Επιστημών. Τμήμα Γεωπονίας, 2024-02)
Η ιστορία του κρασιού σύμφωνα με τους αρχαιολόγους ξεκινάει πριν από πολλά χρόνια με βάση πολλές αναφορές που έχουν βρεθεί σε κείμενα κατά καιρούς. Ο οίνος ανέκαθεν αποτελούσε και συνεχίζει να αποτελεί σημαντικό μέρος του ...
Παρουσία και εκτίμηση κινδύνου των φθαλικών εστέρων στο χώμα από θερμοκήπια με πλαστικό φίλμ κάλυψης
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Σχολή Γεωπονικών Επιστημών. Τμήμα Γεωπονίας, 2024-02)
Αποτελεί γεγονός πως στη σημερινή εποχή γίνεται τεράστια χρήση πλαστικών ειδών με σκοπό την αντικατάσταση υλικών όπως γυάλινα, χάρτινα και μεταλλικά, τα οποία παρουσιάζουν δυσκολία κατά τη χρήση τους, ενώ παράλληλα αυξάνουν ...
Βιολογική καλλιέργεια κυδωνιάς
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Σχολή Γεωπονικών Επιστημών. Τμήμα Γεωπονίας, 2024-02)
Η παρούσα εργασία έχει θέμα τη βιολογική καλλιέργεια της κυδωνιάς. Σκοπός της εργασίας είναι η διερεύνηση των τρόπων και μεθόδων της καλλιέργειας με βιολογικό τρόπο και όχι με χημικά πρόσθετα . Η βιολογική γεωργία ...
Η καλλιέργεια της αμπέλου στην Π.Ε. Κοζάνης
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Σχολή Γεωπονικών Επιστημών. Τμήμα Γεωπονίας, 2024-02)
Η παρούσα πτυχιακή εργασία βασίστηκε στην βιβλιογραφική έρευνα.
Οι πηγές οι οποίες χρησιμοποιήθηκαν είναι οι έντυπες εκδόσεις, το διαδίκτυο, τα περιοδικά και ο τύπος. Αρχικά, γίνεται μια περιγραφή της μορφολογίας και ...
Οι κυριότερες ασθένειες της ελιάς
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Σχολή Γεωπονικών Επιστημών. Τμήμα Γεωπονίας, 2024-02)
Η ελιά (olea spp, Oleaceae) είναι ένα από τα αρχαιότερα καλλιεργούμενα είδη στη μεσόγειο. Η καλλιέργειά της έχει ιδιαίτερη σημασία για τη χώρα μας γιατί κατέχει τη τρίτη θέση σε καλλιεργήσιμη έκταση στην Ευρωπαϊκή Ένωση ...
Επίλυση αριθμητικών προβλημάτων με τη χρήση του λογισμικού MATLAB
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Σχολή Θετικών Επιστημών. Τμήμα Πληροφορικής, 2024-02)
Η παρούσα πτυχιακή εργασία εκπονήθηκε στα πλαίσια των σπουδών μας στο τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής Τ.Ε του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας. Το θέμα της είναι η Ανάπτυξη λογισμικού για αριθμητική επίλυση προβλημάτων με χρήση Matlab. ...
Συγκριτική μελέτη των απόψεων των εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σχετικά με τη διαδικασία της αξιολόγησης
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Σχολή Οικονομικών Επιστημών. Τμήμα Οικονομικών Επιστημών.«Δημόσια Διοίκηση» (Master of Science (M.Sc.) in Public Administration), 2024-02)
Η αξιολόγηση των Εκπαιδευτικών είναι ένα θέμα που απασχολεί την εκπαιδευτική κοινότητα της χώρας μας εδώ και πολλές δεκαετίες. Έχουν ψηφιστεί κατά καιρούς πολλοί νόμοι, αλλά δεν εφαρμόστηκε ποτέ στην χώρα μας.
Η παρούσα ...
Ο ρόλος της μικροβιολογίας και οι ζυμώσεις του οίνου
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Σχολή Γεωπονικών Επιστημών. Τμήμα Γεωπονίας, 2024-03)
Η μικροβιολογία του κρασιού περιγράφει το σύνολο των μικροοργανισμών που συμβάλλουν στο μετασχηματισμό του μυρωδικού και γευστικού προφίλ του σταφυλιού σε ποιοτικά αποδεκτό κρασί. Οι οργανισμοί αυτοί είναι τα μικρόβια οι ...
Μελέτη χημικής σύνθεσης και φυσικοχημικών χαρακτηριστικών αγελαδινού γάλακτος χωρίς λακτόζη με σύγκριση διαφορετικών μεθόδων ανάλυσης
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Σχολή Γεωπονικών Επιστημών. Τμήμα Γεωπονίας, 2024-03)
Η παρούσα πτυχιακή μελέτη σχετίζεται με την εξέταση της χημικής σύνθεσης και των φυσικοχημικών χαρακτηριστικών του αγελαδινού γάλακτος χωρίς λακτόζη. Στο πρώτο κεφάλαιο περιγράφεται η έννοια του γάλακτος και γίνεται εκτενής ...