Βιολογική καλλιέργεια κυδωνιάς
Abstract
Η παρούσα εργασία έχει θέμα τη βιολογική καλλιέργεια της κυδωνιάς. Σκοπός της εργασίας είναι η διερεύνηση των τρόπων και μεθόδων της καλλιέργειας με βιολογικό τρόπο και όχι με χημικά πρόσθετα . Η βιολογική γεωργία περιλαμβάνει καλλιεργητικές τεχνικές και μεθόδους που αποσκοπούν στην προστασία του περιβάλλοντος, των ανθρώπων και των ζώων μέσω της αειφόρου γεωργίας. Επιπλέον περιλαμβάνονται λεπτομέρειες που αφορούν τα βοτανικά χαρακτηριστικά της κυδωνιάς, τις ποικιλίες, την εγκατάσταση του οπωρώνα (όπως είναι το κλίμα, το έδαφος και την επιλογή της τοποθεσίας). Επιπλέον, πραγματοποιείται μελέτη διαφόρων παραμέτρων βιολογικής καλλιέργειας όπως το κλάδεμα, η παραγωγικότητα, η ωρίμανση, η συγκομιδή και συντήρηση των καρπών, το πολλαπλασιαστικό υλικό κ.ά. Ακόμα γίνεται λεπτομερής αναφορά στις διάφορες καλλιεργητικές πρακτικές που περιλαμβάνουν τη διαχείριση του εδάφους, τη θρέψη του φυτού, του νερού άρδευσης καθώς επίσης και των διαφόρων μυκητολογικών και εντομολογικών προσβολών.
The present work deals with the biological cultivation of quince. The purpose of the work is to investigate the ways and methods of cultivation in a biological way and not with chemical additives. Organic farming includes cultivation techniques and methods that aim to protect the environment, people and animals through sustainable agriculture. In addition, details are included regarding quince botanical characteristics, cultivars, orchard establishment (such as climate, soil and site selection). In addition, a study of various parameters of organic farming is carried out such as pruning, productivity, ripening, harvesting and preservation of fruits, propagating material, etc. A detailed reference is also made to the various cultivation practices that include soil management, plant nutrition, irrigation water as well as the various fungal and entomological infestations.