dc.contributor.advisor | Καμαρούδης, Σταύρος | |
dc.contributor.author | Στεφανίδου, Ιωάννα | |
dc.date.accessioned | 2020-07-23T08:21:06Z | |
dc.date.available | 2020-07-23T08:21:06Z | |
dc.date.issued | 2020 | |
dc.identifier.uri | https://dspace.uowm.gr/xmlui/handle/123456789/1774 | |
dc.description | Προπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών. Σχολή Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών. Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης | en_US |
dc.description.abstract | Σκοπός της παρούσας έρευνας είναι να αναδειχθεί η ποντιακή γλώσσα μέσω της σπουδαιότητας του φαγητού, της παράδοσης και της κουζίνας του Ελληνισμού του Πόντου. Για τον λόγο αυτό πραγματοποιήθηκε μια βιβλιογραφική έρευνα σε ποιοτικά δευτερογενή δεδομένα, προερχόμενα από διαφορετικές πηγές. Τα δεδομένα αυτά χρησιμοποιήθηκαν για να παρουσιάσουν την αυθεντική εκδοχή της παραδοσιακής ποντιακής κουζίνας και να ευαισθητοποιήσουν τους νέους να διαφυλάξουν την παράδοσή τους.
The purpose of the research is to point out the Pontic Greek language through the importance of food, tradition and the cuisine of the Hellenism of Pontus. For this purpose, a bibliographical research of qualitative secondary data, which came from different sources, was carried out. These data were used to present the original version of traditional cuisine of Pontos to sensitize the young to preserve their tradition. | en_US |
dc.language.iso | other | en_US |
dc.publisher | Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Σχολή Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών. Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης | en_US |
dc.subject | Πόντος | en_US |
dc.subject | ποντιακή κουζίνα | en_US |
dc.subject | παράδοση | en_US |
dc.subject | Pontus | en_US |
dc.subject | Pontian cuisine | en_US |
dc.subject | tradition | en_US |
dc.title | Η ορολογία της Ποντιακής κουζίνας | en_US |
dc.title.alternative | The terminology of Pontian cuisine | en_US |
dc.type | BSc thesis | en_US |