Show simple item record

dc.contributor.authorΓρηγοράς, Αντώνιος
dc.date.accessioned2020-11-21T17:15:32Z
dc.date.available2020-11-21T17:15:32Z
dc.date.issued2020-07-13
dc.identifier.urihttps://dspace.uowm.gr/xmlui/handle/123456789/1902
dc.description.abstractΠερίληψη Στην παρούσα διπλωματική εργασία παρουσιάζεται και αναλύεται η γραμμή παραγωγής της ποτοποιίας της ΕΠΟΜ Λέσβου και προτείνονται τρόποι βελτίωσής της. Σκοπός της διπλωματικής είναι ο έλεγχος ποιότητας σε δύο κύρια χαρακτηριστικά της παραγωγής. Η ποσότητα του ούζου που περιέχεται σε φιαλίδια καθώς και ο αλκοολικός βαθμός αυτού. Αρχικά, πραγματοποιείται πλήρης ανάλυση βάρους και αλκοολικού βαθμού για τις παραγωγές των 200ml και 50ml από μετρήσεις που ελήφθησαν σε τελικά προϊόντα. Διενεργείται έλεγχος προσαρμογής των μετρήσεων στην κανονική κατανομή ώστε να ακολουθήσει ο προσδιορισμός των στατιστικών χαρακτηριστικών για το βάρος και τον αλκοολικό βαθμό. Στη συνέχεια υπολογίζεται το ποσοστό ελαττωματικών που παράγονται και εξετάζεται η περίπτωση επαναπροσδιορισμού της αρχικής ρύθμισης της μηχανής όσον αφορά το βάρος των τελικών προϊόντων. Τέλος, παρουσιάζονται συνολικά τα αποτελέσματα της διπλωματικής ενώ παράλληλα αναφέρονται τρόποι βελτίωσης της παραγωγικής διαδικασίας στο πλαίσιο της 4ης βιομηχανικής επανάστασης.en_US
dc.description.sponsorshipΠαναγιωτίδου Σοφίαen_US
dc.language.isogren_US
dc.publisherΓρηγοράς Αντώνιοςen_US
dc.subjectΔιαγράμματα Ελέγχουen_US
dc.subject'Ελεγχος Παραγωγικής Διαδικασίαςen_US
dc.subjectΑνάλυση Δυνατοτήτωνen_US
dc.subjectΠροτάσεις Βελτίωσηςen_US
dc.subjectProduction Process Controlen_US
dc.subjectControl Chartsen_US
dc.subjectProcess Capabilityen_US
dc.subjectSuggestions for Improvementen_US
dc.titleΕφαρμογή Εργαλείων Στατιστικού Ελέγχου Ποιότητας στην ποτοποιία της ΕΠΟΜ Λέσβουen_US
dc.title.alternativeImplementation of statistical quality control tools in EPOM distillery of Lesvosen_US
dc.typeThesisen_US


Files in this item

Thumbnail
Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record