Show simple item record

dc.contributor.advisorΓιάντσης Ιωάννης
dc.contributor.authorΚαπέλας, Δημήτριος Ραφαήλ
dc.contributor.authorΚαμάρης, Αθανάσιος
dc.date.accessioned2024-03-13T13:43:15Z
dc.date.available2024-03-13T13:43:15Z
dc.date.issued2024-03
dc.identifier.urihttps://dspace.uowm.gr/xmlui/handle/123456789/4650
dc.descriptionΠανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Σχολή Γεωπονικών Επιστημών. Τμήμα Γεωπονίαςen_US
dc.description.abstractΣτην παρούσα εργασία μελετώνται τα ψάρια, η πρακτική της αλιείας και της υδατοκαλλιέργειας. Επίσης αναφέρεται η διαδικασία της ποιοτικής διαφοροποίησης καθώς και τα χαρακτηριστικά της. Τέλος αναλύονται οι απόψεις των καταναλωτών ανάμεσα στα άγρια ψάρια και στα εκτρεφόμενα. Στόχος της εργασίας ήταν να παρατεθούν σημαντικές πληροφορίες όσον αφορά τις διαφορές της αλίευσης και της υδατοκαλλιέργειας καθώς και τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα αυτών. Επίσης να αναφερθούν τα χαρακτηριστικά της ποιοτικής διαφοροποίησης ανάμεσα στα εκτρεφόμενα και τα ψάρια που ζουν ελεύθερα στους υδροβιότοπους. Τέλος να παρουσιαστούν οι απόψεις των καταναλωτών και ποιες οι προτιμήσεις τους όσον αφορά την κατανάλωση των ψαριών. Η εργασία είναι βιβλιογραφική και έχει συγκεντρώσει πληροφορίες από διάφορες πηγές (βιβλία, πτυχιακές και μεταπτυχιακές εργασίες, στοιχεία που αναζητήθηκαν στο διαδίκτυο), χρησιμοποιώντας συγκεκριμένες λέξεις ή φράσεις κλειδία. Στο τέλος της εργασίας γίνεται μια συνολική αποτίμηση και επιχειρείται η διεξαγωγή κάποιων χρήσιμων συμπερασμάτων σχετικά με το αντικείμενο της εργασίας. In this dissertation, fish, the practice of fishing and aquaculture are studied. Also mentioned is the process of qualitative differentiation as well as its characteristics. Finally, the opinions of consumers between wild and farmed fish are analyzed. The aim of this study was to provide important information regarding to the differences between fishing and aquaculture as well as their advantages and disadvantages. Also mentioning the characteristics of the qualitative differentiation between farmed and free-living fish in the wetlands. Finally, the opinions of consumers and their preferences regarding the consumption of fish should be presented. The dissertation is bibliographic and has gathered information from various sources (books, undergraduate and postgraduate theses, data searched on the internet), using specific keywords or phrases. In the end of this dissertation we attempt to provide useful conclusions regarding the subject of the thesis.en_US
dc.language.isogren_US
dc.publisherΠανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Σχολή Γεωπονικών Επιστημών. Τμήμα Γεωπονίαςen_US
dc.subjectΙχθύεςen_US
dc.subjectΑλιείαen_US
dc.subjectΥδατοκαλλιέργειεςen_US
dc.titleΠοιοτική διαφοροποίηση, μεταξύ άγριων και εκτρεφόμενων ιχθύων και σχετικές αντιλήψεις καταναλωτώνen_US
dc.typeThesisen_US


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record