Show simple item record

dc.contributor.authorΧριστοφορίδης, Χρήστος
dc.date.accessioned2024-10-10T07:54:56Z
dc.date.available2024-10-10T07:54:56Z
dc.date.issued2024-10
dc.identifier.urihttps://dspace.uowm.gr/xmlui/handle/123456789/4999
dc.descriptionΠανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Σχολή Γεωπονικών Επιστημών. Τμήμα Γεωπονίαςen_US
dc.description.abstractΗ επίδραση της αζωτούχου λίπανσης στην καλλιέργεια μαρουλιού είναι ένα σημαντικό θέμα στη γεωργική επιστήμη και πρακτική. Το άζωτο είναι ένα θρεπτικό συστατικό που παίζει κεντρικό ρόλο στην ανάπτυξη των φυτών και είναι απαραίτητο για τη σύνθεση των πρωτεϊνών και άλλων σημαντικών ενώσεων. Στην καλλιέργεια μαρουλιού, η κατάλληλη λίπανση με άζωτο μπορεί να έχει πολλά οφέλη. Το άζωτο μπορεί να βοηθήσει στην ενίσχυση της βλαστικής ανάπτυξης του μαρουλιού, οδηγώντας σε μεγαλύτερα και πιο υγιή φύλλα. Μια ισορροπημένη λίπανση με άζωτο μπορεί να αυξήσει την ποσότητα της συγκομιδής, βελτιώνοντας τη συνολική παραγωγικότητα. Η σωστή αζωτούχος λίπανση μπορεί να βελτιώσει τη γεύση και τη διατροφική αξία του μαρουλιού. Ωστόσο, είναι σημαντικό να γίνεται με μέτρο η χρήση αζωτούχων λιπασμάτων, καθώς η υπερβολική λίπανση μπορεί να οδηγήσει σε αρνητικές επιπτώσεις όπως η υπερβολική αύξηση φυλλώδους βιομάζας σε βάρος της ποιότητας των φύλλων, η αύξηση της ευπάθειας σε ασθένειες και η υπερβολική συσσώρευση νιτρικών στο φυτό, που μπορεί να είναι επιβλαβής για τον καταναλωτή.en_US
dc.language.isogren_US
dc.publisherΠανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Σχολή Γεωπονικών Επιστημών. Τμήμα Γεωπονίαςen_US
dc.subjectΜαρούλιen_US
dc.subjectΛίπανσηen_US
dc.titleΕπίδραση της αζωτούχου λίπανσης στην καλλιέργεια μαρουλιούen_US
dc.typeThesisen_US


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record