Show simple item record

dc.contributor.advisorΤσακίρης, Ιωάννης
dc.contributor.authorΚασσαμανώλης, Άγγελος
dc.date.accessioned2025-02-20T08:45:10Z
dc.date.available2025-02-20T08:45:10Z
dc.date.issued2024-02
dc.identifier.urihttps://dspace.uowm.gr/xmlui/handle/123456789/5450
dc.descriptionΠανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Σχολή Γεωπονικών Επιστημών. Τμήμα Γεωπονίαςen_US
dc.description.abstractΗ συγκεκριμένη μελέτη επικεντρώνεται στην καλλιέργεια της ελιάς, ειδικά στη βρώσιμη ελιά και στους τρόπους επεξεργασίας της. Η μελέτη αποτελείται από έξι κεφάλαια, προκειμένου να καλύψει το θέμα διεξοδικά. Στο πρώτο κεφάλαιο παρέχονται γενικές πληροφορίες για την ελιά και το ελαιόδεντρο, περιλαμβάνοντας ιστορική αναδρομή, βοτανικά χαρακτηριστικά, τεχνικές καλλιέργειας και μεθόδους συγκομιδής. Το δεύτερο κεφάλαιο επικεντρώνεται στην παγκόσμια παραγωγή βρώσιμης ελιάς για το 2021-2022, και περιγράφει τις διάφορες ποικιλίες και τα χαρακτηριστικά τους. Στο τρίτο κεφάλαιο, διερευνώνται οι εχθροί, οι ασθένειες και τα προβλήματα που έχουν αρνητικές επιπτώσεις στην καλλιέργεια και απόδοσή της ελιάς. Το τέταρτο κεφάλαιο αναλύει τους τρόπους επεξεργασίας της βρώσιμης ελιάς και τις συνέπειες αυτών των μεθόδων, ενώ το επόμενο κεφάλαιο υπογραμμίζει τη διατροφική αξία της ελιάς και τα οφέλη της για την υγεία. Το τελευταίο κεφάλαιο αναφέρεται στην Κοινοτική και Εθνική Νομοθεσία σχετικά με την ελιά και καταλήγει στα συμπεράσματα της μελέτης.en_US
dc.language.isogren_US
dc.publisherΠανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Σχολή Γεωπονικών Επιστημών. Τμήμα Γεωπονίαςen_US
dc.subjectΕλιάen_US
dc.titleΕπεξεργασία βρώσιμης ελιάςen_US
dc.typeThesisen_US


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record