dc.description.abstract | Σκοπός της παρούσας πτυχιακής διατριβής είναι να παρουσιάσει και να αναλύσει τη χρήση αρωματικών φυτών και βοτάνων στην διατροφή των ζώων και η επίδρασή τους στην ποιότητα τους κρέατος. Αρχικά, στα πρώτα κεφάλαια θα παρουσιαστούν δεδομένα για την περιγραφή τους καθώς και για την ιστορική αναδρομή των αρωματικών φυτών και βοτάνων.
Σε επόμενη ενότητα, θα αναλυθεί η χρήση των αρωματικών φυτών. Επιπρόσθετα, στα επόμενα κεφάλαια θα αναλυθούν οι τρόποι καλλιέργειας αρωματικών φυτών πιο συγκεκριμένα θα αναλυθούν οι καλλιεργητικές τεχνικές, οι βιολογικές απαιτήσεις, καλλιεργητικές φροντίδες.
Στις επόμενες ενότητες θα αναλυθούν οι τρόποι πολλαπλασιασμού, τους εχθρους και τις ασθένειες και την συγκομιδή και επεξεργασία.
Κλείνοντας, στις επόμενες ενότητες θα παρουσιαστούν ορισμένα από τα κύρια αρωματικά φυτά και βότανα (βασιλικός, γλυκάνισος, δεντρολίβανο, θυμάρι, ρίγανη) που χρησιμοποιούνται στην κτηνοτροφία ως πρόσθετο στην διατροφή των ζώων.
The purpose of this thesis is to present and analyze the use of aromatic plants and herbs in animal nutrition and their effect on meat quality. Initially, in the first chapters data will be presented for their description as well as for the historical review of aromatic plants and herbs.
In a later section, the use of aromatic plants will be analyzed. In addition, in the following chapters, the ways of growing aromatic plants will be analyzed, more specifically, the cultivation techniques, biological requirements, cultivation care will be analyzed.
The following sections will discuss propagation methods, enemies and diseases, and harvesting and processing.
In conclusion, the following sections will present some of the main aromatic plants and herbs (basil, anise, rosemary, thyme, oregano) used in animal husbandry as an additive in animal nutrition. | en_US |