Show simple item record

dc.contributor.advisorΓιαννακάκη, Μαρίνα - Στεφανία
dc.contributor.authorΠαπαδοπούλου, Ελένη
dc.date.accessioned2025-02-21T10:44:47Z
dc.date.available2025-02-21T10:44:47Z
dc.date.issued2024-09
dc.identifier.urihttps://dspace.uowm.gr/xmlui/handle/123456789/5476
dc.description.abstractΗ παρούσα πτυχιακή έρευνα διερευνά τις διαπροσωπικές σχέσεις μεταξύ υπαλλήλων και στελεχών στον κλάδο της εστίασης. Προσπαθεί να εξετάσει τα στοιχεία που καθορίζουν την ποιότητα των εργασιακών αυτών σχέσεων και να εντοπίσει τα κύρια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι. Η προσέγγιση της παρούσας μελέτης βασίζεται σε μια ποσοτική διατομεακή έρευνα που πραγματοποιήθηκε με τη χρήση ερωτηματολογίου. Το δείγμα αποτελείται από εργαζόμενους στον τομέα της εστίασης και μέσω αυτών διερευνάται η επίδραση παραγόντων όπως η ηγεσία, η επικοινωνία και οι συνθήκες εργασίας στις σχέσεις εργαζομένων-προϊσταμένων. Τα βασικά συμπεράσματα της μελέτης υπογραμμίζουν την ανάγκη αποτελεσματικής ηγεσίας, ανοιχτής επικοινωνίας και δίκαιης μεταχείρισης των εργαζομένων για την διαμόρφωση υγειών εργασιακών σχέσεων. Επιπλέον, ζητήματα όπως η έλλειψη κατάλληλης εκπαίδευσης και καθοδήγησης, οι άνιση μεταχείριση των εργαζομένων βάση φύλου και ηλικίας και η ύπαρξη αυταρχικών τεχνικών διοίκησης θεωρούνται ότι επηρεάζουν αρνητικά το εργασιακό περιβάλλον και τις σχέσεις που αναπτύσσονται σε αυτό. ------------------------------------------------- This thesis research explores the interpersonal relationships between employees and managers in the restaurant industry. It attempts to examine the elements that determine the quality of these working relationships and to identify the main problems faced by employees. The approach of this study is based on a quantitative cross-sectional survey conducted using a questionnaire. The sample consists of employees in the Hospitality sector and through them the influence of factors such as leadership, communication and working conditions on employee-supervisor relationships is investigated. The main findings of the study emphasize the need for effective leadership, open communication and fair treatment of employees to form healthy working relationships. In addition, issues such as lack of appropriate training and guidance, unequal treatment of employees on the basis of gender and age and the existence of authoritarian management techniques are considered to have a negative impact on the working environment and the relationships that develop within it.en_US
dc.language.isogren_US
dc.publisherΠανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Σχολή Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών. Τμήμα Επικοινωνίας και Ψηφιακών Μέσωνen_US
dc.subjectΔιαπροσωπικές σχέσειςen_US
dc.subjectΕργασιακό περιβάλλονen_US
dc.subjectΗγεσίαen_US
dc.subjectΕπικοινωνίαen_US
dc.subjectΕστίασηen_US
dc.titleΟι διαπροσωπικές σχέσεις στελεχών και υπάλληλων στο κλάδο της εστίασηςen_US
dc.typeThesisen_US


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record