Show simple item record

dc.contributor.advisorΚαραγιάννης, Ευάγγελος
dc.contributor.authorΚατσαλής, Ευάγγελος
dc.contributor.authorΠανταζίδου, Ιωάννα
dc.date.accessioned2025-02-27T12:14:05Z
dc.date.available2025-02-27T12:14:05Z
dc.date.issued2024
dc.identifier.urihttps://dspace.uowm.gr/xmlui/handle/123456789/5524
dc.descriptionΠανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Σχολή Γεωπονικών Επιστημών. Τμήμα Γεωπονίαςen_US
dc.description.abstractΣτην παρούσα πτυχιακή εργασία επιχειρείται μία εκτενής παρουσίαση και ανάλυση των αποτελεσμάτων που προέκυψαν από την εκτέλεση του πειράματος με τίτλο «Μελέτη της επίδρασης διαφόρων συγκεντρώσεων Γιββεριλλικού οξέος (GA3) με την μέθοδο μακράς εμβάπτισης, στη βλάστηση σπερμάτων τεσσάρων φυτικών ειδών». Τα τέσσερα φυτικά είδη, τα οποία κληθήκαμε να μελετήσουμε είναι το πορτοκάλι, το νεράντζι, το αχλάδι και το κεράσι. Αρχικά, πραγματοποιήθηκε η κατηγοριοποίηση των σπόρων σε πέντε τριβλία, όπου το καθένα περιείχε πέντε σπόρους από κάθε φυτικό είδος, με το πρώτο τριβλίο να αριθμεί πάντα τον μάρτυρα των σπόρων. Στη συνέχεια, εκπληρώθηκε η εμβάπτιση και η τοποθέτηση τους σε χαρτόνια σύμφωνα με τις ώρες παραμονής τους στο Γιββεριλλικό οξύ (20h, 30h, 40h, 50h) με συγκεντρώσεις 200ppm, 300ppm, 400ppm και 500ppm αντίστοιχα. Μεταφέραμε τα χαρτόνια με τα τριβλία σε θάλαμο ανάπτυξης με συγκεκριμένη θερμοκρασία και υγρασία για τους σπόρους, προκειμένου μέρα με την μέρα να εξελίσσονται σε νεαρά φυτάρια. Τέλος, ψεκάσαμε με φυτοφάρμακο, με σκοπό να αποφευχθούν τυχόν μύκητες και μούχλα και με νερό για την πρόληψη της αφυδάτωσης των σπόρων. Κάθε τρεις ημέρες, υπολογίζαμε με το παχύμετρο το μέγεθος και το πάχος του ριζιδίου των σπόρων που είχαν βλαστήσει και τα καταγράφαμε σε συγκεντρωτικό πίνακα. In the following diplomatic essay, we are about to present and analyze you the results which came up from our experimental work, which title’s name is “Study of the effect of various concentrations of gibberellic acid (GA3) using the long dip method on the germination of seeds of four plant species’’. The four different plant species that we had to study, was orange, bitter orange, pear, and cherry. To start with, we categorized the seeds into five different plates, which every one of them contained five seeds of every plant species. In every category, the first plate always contained the witness seeds. Subsequently, we long dipped the seeds into the Gibberellic acid, according to the time (20h, 30h, 40h, 50h) and concentration (200ppm, 300ppm, 400ppm and 500ppm) that was necessary. Then, we placed the seeds on cartons. We transferred the cartons that held the plates into a growth chamber that had controlled temperatures as well as humidity that was necessary for our seeds. According to the action above, we achieved to grow our plants bigger day by day. Last but not least, we atomized our growing seeds with pesticides as well as water, so that we can prevent the growth of any unpleasant organizations such as fungus and mold and prevent dehydration. Every three days, with a caliper we were calculating the size as well as the thickness of the seed’s roots that they have been sprout and we were recording the results on a pivot table.en_US
dc.language.isogren_US
dc.publisherΠανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Σχολή Γεωπονικών Επιστημών. Τμήμα Γεωπονίαςen_US
dc.subjectΓιββερελλινικό οξύen_US
dc.subjectΕμβάπτισηen_US
dc.subjectΤριβλίαen_US
dc.titleΜελέτη της επίδρασης διαφόρων συγκεντρώσε ων γιββεριλλικού οξέως (GA3) με τη μέθοδο μακράς εμβάπτισης (Long dip method), στη βλάστηση σπερμάτων τεσσάρων φυτικών ειδώνen_US
dc.typeThesisen_US


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record