dc.contributor.advisor | Κασαπίδου, Ελένη | |
dc.contributor.author | Ισιδώρου, Σταυρούλα | |
dc.contributor.author | Τσακίρη, Βασιλική | |
dc.date.accessioned | 2025-03-05T07:40:22Z | |
dc.date.available | 2025-03-05T07:40:22Z | |
dc.date.issued | 2024 | |
dc.identifier.uri | https://dspace.uowm.gr/xmlui/handle/123456789/5537 | |
dc.description | Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Σχολή Γεωπονικών Επιστημών | en_US |
dc.description.abstract | Στη παρούσα εργασία μελετώνται και συγκρίνονται τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των αυγών με περιεκτικότητα σε ωμέγα 3 λιπαρά οξέα και χωρίς ωμέγα 3, μεταξύ αυγών που προέρχονται από διάφορους τύπους εκτροφής. Η πτυχιακή αυτή ξεκινά με μια ιστορική αναδρομή στην παγκόσμια και εγχώρια παραγωγή αυγών και έπειτα χωρίζεται σε δύο μέρη. Το πρώτο μέρος αποτελεί την βιβλιογραφική ανασκόπηση, στην οποία παρουσιάζονται η ανατομία και η θρεπτική αξία του αυγού, τα ωμέγα 3 λιπαρά οξέα καθώς και τα οφέλη τους αλλά και ο τρόπος εμπλουτισμού των αυγών με ωμέγα 3 λιπαρά οξέα και τέλος αναφέρονται και περιγράφονται σύντομα οι διάφορες μορφές εκτροφής των αυγών αλλά και ο τρόπος σήμανσης και συσκευασίας τους. Το δεύτερο μέρος αποτελεί την πειραματική ανάλυση τυχαίων δειγμάτων αυγών. Στο μέρος αυτό της εργασίας περιγράφεται η πειραματική διαδικασία μελέτης των ποιοτικών χαρακτηριστικών και της διατροφικής αξίας των δειγμάτων και τέλος παραδίδονται και σχολιάζονται τα αποτελέσματα της στατιστικής ανάλυσης της μελέτης.
The present essay, studies and compare the quality characteristics of eggs with and without omega 3 fatty acids between eggs from different types of poultry farming. This thesis starts with a historical review of global and domestic egg production and is then divided into two parts. The first part is the literature review, in which the anatomy and nutritional value of the egg, omega 3 fatty acids and their benefits as well as the way of enriching eggs with omega 3 fatty acids are presented and finally the different types of egg farming and the way of labelling and packaging are briefly mentioned and described. The second part is the experimental analysis of random samples of eggs. This part of the paper describes the experimental procedure of studying the quality characteristics and nutritional value of the samples and finally the results of the statistical analysis of the study are delivered and commented. | en_US |
dc.language.iso | gr | en_US |
dc.publisher | Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Σχολή Γεωπονικών Επιστημών. Τμήμα Γεωπονίας | en_US |
dc.subject | Αυγά | en_US |
dc.subject | Εμπλουτισμός αυγών | en_US |
dc.subject | Ωμέγα - 3 λιπαρά οξέα | en_US |
dc.title | Συγκριτική μελέτη ποιοτικών χαρακτηριστικών αυγών με κανονική ή αυξημένη περιεκτικότητα σε Ω-3 λιπαρά οξέα - Έρευνα αγοράς | en_US |
dc.type | Thesis | en_US |