Show simple item record

dc.contributor.advisorΚασαπίδου, Ελένη
dc.contributor.authorΙσιδώρου, Σταυρούλα
dc.contributor.authorΤσακίρη, Βασιλική
dc.date.accessioned2025-03-05T07:40:22Z
dc.date.available2025-03-05T07:40:22Z
dc.date.issued2024
dc.identifier.urihttps://dspace.uowm.gr/xmlui/handle/123456789/5537
dc.descriptionΠανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Σχολή Γεωπονικών Επιστημώνen_US
dc.description.abstractΣτη παρούσα εργασία μελετώνται και συγκρίνονται τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των αυγών με περιεκτικότητα σε ωμέγα 3 λιπαρά οξέα και χωρίς ωμέγα 3, μεταξύ αυγών που προέρχονται από διάφορους τύπους εκτροφής. Η πτυχιακή αυτή ξεκινά με μια ιστορική αναδρομή στην παγκόσμια και εγχώρια παραγωγή αυγών και έπειτα χωρίζεται σε δύο μέρη. Το πρώτο μέρος αποτελεί την βιβλιογραφική ανασκόπηση, στην οποία παρουσιάζονται η ανατομία και η θρεπτική αξία του αυγού, τα ωμέγα 3 λιπαρά οξέα καθώς και τα οφέλη τους αλλά και ο τρόπος εμπλουτισμού των αυγών με ωμέγα 3 λιπαρά οξέα και τέλος αναφέρονται και περιγράφονται σύντομα οι διάφορες μορφές εκτροφής των αυγών αλλά και ο τρόπος σήμανσης και συσκευασίας τους. Το δεύτερο μέρος αποτελεί την πειραματική ανάλυση τυχαίων δειγμάτων αυγών. Στο μέρος αυτό της εργασίας περιγράφεται η πειραματική διαδικασία μελέτης των ποιοτικών χαρακτηριστικών και της διατροφικής αξίας των δειγμάτων και τέλος παραδίδονται και σχολιάζονται τα αποτελέσματα της στατιστικής ανάλυσης της μελέτης. The present essay, studies and compare the quality characteristics of eggs with and without omega 3 fatty acids between eggs from different types of poultry farming. This thesis starts with a historical review of global and domestic egg production and is then divided into two parts. The first part is the literature review, in which the anatomy and nutritional value of the egg, omega 3 fatty acids and their benefits as well as the way of enriching eggs with omega 3 fatty acids are presented and finally the different types of egg farming and the way of labelling and packaging are briefly mentioned and described. The second part is the experimental analysis of random samples of eggs. This part of the paper describes the experimental procedure of studying the quality characteristics and nutritional value of the samples and finally the results of the statistical analysis of the study are delivered and commented.en_US
dc.language.isogren_US
dc.publisherΠανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Σχολή Γεωπονικών Επιστημών. Τμήμα Γεωπονίαςen_US
dc.subjectΑυγάen_US
dc.subjectΕμπλουτισμός αυγώνen_US
dc.subjectΩμέγα - 3 λιπαρά οξέαen_US
dc.titleΣυγκριτική μελέτη ποιοτικών χαρακτηριστικών αυγών με κανονική ή αυξημένη περιεκτικότητα σε Ω-3 λιπαρά οξέα - Έρευνα αγοράςen_US
dc.typeThesisen_US


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record