Show simple item record

dc.contributor.advisorΠαπαδοπούλου, Πηνελόπη
dc.contributor.authorΑνανικίδου, Γεωργία
dc.contributor.authorAnanikidou, Georgia
dc.date.accessioned2022-10-07T10:04:56Z
dc.date.available2022-10-07T10:04:56Z
dc.date.issued2022-05
dc.identifier.urihttps://dspace.uowm.gr/xmlui/handle/123456789/2869
dc.descriptionΠροπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών. Σχολή Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών. Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγώνen_US
dc.description.abstractΗ παρούσα διπλωματική εργασία έχει ως σκοπό να διερευνήσει τις προσωπικές διατροφικές συνήθειες των φοιτητών Παιδαγωγικών Τμημάτων (Δημοτικής και Νηπιαγωγών), καθώς και να αντλήσει και να αναλύσει πληροφορίες σχετικά με τις απόψεις τους για την σχέση της κλιματικής αλλαγής με τη διατροφή. Αρχικά, η εργασία πραγματεύεται και αναλύει έννοιες, όπως το φαινόμενο του θερμοκηπίου και η κλιματική αλλαγή και γενικότερα γίνεται μια βιβλιογραφική επισκόπηση, η οποία βοηθά να κατανοηθεί πλήρως το θέμα στο οποίο αναφέρεται η πτυχιακή. Έπειτα, αναλύεται η μεθοδολογία της έρευνας, η οποία έγινε με τη χρήση του ερωτηματολογίου και το συμπλήρωσαν φοιτητές των Παιδαγωγικών Τμημάτων του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Τέλος, σχολιάζονται τα ευρήματα, γίνεται μία ερμηνεία αυτών και τελειώνουμε διατυπώνοντας προτάσεις. Το πιο σημαντικό μας εύρημα είναι, ότι ενώ οι φοιτητές φαίνεται πως γνωρίζουν κάποια πράγματα για την κλιματική αλλαγή, δεν έχουν ουσιώδη ενημέρωση για το πώς η διατροφή τους την επηρεάζει και κατά συνέπεια δεν δείχνουν διάθεση να την αλλάξουν ως συμπεριφορά ανάσχεσης της κλιματικής αλλαγής._______________________________________________________________________________________________________________________The aim of this dissertation is to investigate the personal eating habits of students of Pedagogical Departments (Primary and Early Childhood Education) of the University of Western Macedonia, Greece, as well as to obtain and analyze information about their views on the relationship between climate change and nutrition. Initially, the dissertation deals with and analyzes concepts such as the greenhouse effect and climate change and generally a bibliographic review, which helps to fully understand the topic to which the dissertation refers. Then, the methodology of the research is analyzed, which was done using the questionnaire and was completed by students of the Pedagogical Departments of Western Macedonia. Finally, the findings are commented on, an interpretation is made and we end by formulating suggestions. Our most important finding is that while students seem to know some things about climate change, they do not have essential information about how their diet affects them and therefore do not show a willingness to change it as a behavior to curb climate change.en_US
dc.language.isogren_US
dc.publisherΠανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Σχολή Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών. Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγώνen_US
dc.subjectκλιματική αλλαγήen_US
dc.subjectβιώσιμη διατροφήen_US
dc.subjectτρόφιμαen_US
dc.subjectαέρια του θερμοκηπίουen_US
dc.subjectπεριβάλλονen_US
dc.subjectclimate changeen_US
dc.subjectsustainable nutritionen_US
dc.subjectfoodsen_US
dc.subjectgreenhouse gassesen_US
dc.subjectenvironmenten_US
dc.titleΟι προσωπικές διατροφικές επιλογές και οι απόψεις φοιτητών παιδαγωγικών τμημάτων για τη σχέση διατροφής και κλιματικής αλλαγήςen_US
dc.title.alternativeStudents', future teachers', personal nutritional choices and views on the relationship between nutrition and climate changeen_US
dc.typeBSc thesisen_US


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record