Παραγωγή τυποποίηση και συσκευασία πατάτας
Abstract
Στην παρούσα εργασία μελετάται το φυτό της πατάτας (Solanum tuberosumς) το οποίο ανήκει στην οικογένεια Solanaceae. Η καλλιέργειά της είναι διαδεδομένη τόσο στις ξένες χώρες όσο και στην Ελλάδα αφού αποτελεί σημαντική τροφή για τον άνθρωπο.
Στόχος της εργασίας ήταν να παρατεθούν σημαντικές πληροφορίες όσον αφορά την παραγωγή, την τυποποίηση και την συσκευασία της πατάτας. Επίσης να παρουσιαστούν λεπτομερώς τα χαρακτηριστικά του φυτού, τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα κατά την διαχείριση. Τέλος να αναφερθεί ο καθοριστικός παράγοντας της νομοθεσίας.
Η εργασία είναι βιβλιογραφική και έχει συγκεντρώσει πληροφορίες από διάφορες πηγές (εξειδικευμένα συγγράμματα, ερευνητικές εργασίες, στοιχεία που αναζητήθηκαν στο διαδίκτυο, συνέντευξη με πατατοπαραγωγούς), χρησιμοποιώντας συγκεκριμένες λέξεις κλειδιά ή φράσεις.
Στο τέλος της εργασίας γίνεται μια συνολική αποτίμηση και επιχειρείται η διεξαγωγή κάποιων χρήσιμων συμπερασμάτων αναφορικά με την τυποποίηση και την συσκευασία του προϊόντος.