Παραγωγή και ποιοτικός έλεγχος τοματοπολτού
Abstract
Το θέμα της Πτυχιακής μου εργασίας έχει τίτλο «ΠΑΡΑΓΩΓΉ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΙΚΌΣ ΈΛΕΓΧΟΣ ΤΟΜΑΤΟΠΟΛΤΟΎ- ΣΥΜΠΥΚΝΩΜΈΝΩΝ ΧΥΜΏΝ ΤΟΜΆΤΑΣ» και έχει σχέση με την διαδικασία παραγωγής από τη στιγμή της συλλογής του καρπού έως και την έκδοση του τελικού προϊόντος. Επίσης αναφέρεται στους τρόπους με τους οποίους γίνεται ο ποιοτικός έλεγχος στο τελικό προϊόν έτσι ώστε ο καταναλωτής να το παραλάβει ασφαλές και συμμορφωμένο με τους διατροφικούς κανόνες, παραθέτοντας απτά στοιχεία από την προσωπική μας διερεύνηση.
Συνολικά η εργασία αποτελείται από 4 Κεφάλαια. Το πρώτο κεφάλαιο αναφέρεται στην καταγωγή της τομάτας ,στις ποικιλίες της καθώς επίσης και στα βοτανικά χαρακτηριστικά της.
Το δεύτερο κεφάλαιο κάνει λόγο για τη μεταφορά της τομάτας από τους χώρους καλλιέργειας και παραγωγής στους χώρους μεταποίησής της, τις ωφέλειες που απορρέουν από τη διαδικασία αυτή.
Το τρίτο κεφάλαιο αναφέρεται στις γραμμές παραγωγής και στα στάδια που ακολουθούνται ώστε να προκύψουν τα τελικά προϊόντα της τομάτας.
Το τέταρτο κεφάλαιο και τελευταίο περιλαμβάνει απτές εργαστηριακές αναλύσεις σε δείγματα συμπυκνωμένου χυμού τομάτας, όπου διενεργήθηκαν με την επίβλεψη διδάσκοντα και με την διαρκή ενασχόλησή μου για τον ποιοτικό έλεγχο αυτών.