Show simple item record

dc.contributor.advisorΤσακίρης, Ιωάννης
dc.contributor.authorΘεοδωρίδης, Χρήστος
dc.date.accessioned2024-02-01T08:51:02Z
dc.date.available2024-02-01T08:51:02Z
dc.date.issued2024-02
dc.identifier.urihttps://dspace.uowm.gr/xmlui/handle/123456789/4312
dc.descriptionΠανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Σχολή Γεωπονικών Επιστημών. Τμήμα Γεωπονίαςen_US
dc.description.abstractΗ ιστορία του κρασιού σύμφωνα με τους αρχαιολόγους ξεκινάει πριν από πολλά χρόνια με βάση πολλές αναφορές που έχουν βρεθεί σε κείμενα κατά καιρούς. Ο οίνος ανέκαθεν αποτελούσε και συνεχίζει να αποτελεί σημαντικό μέρος του πολιτισμού και της ζωής των ανθρώπων λόγω πολλών ωφελειών του. Σήμερα πολλά οινοποιεία χρησιμοποιούν διάφορες μεθόδους και τεχνικές έτσι ώστε να παράγουν οίνους. Η εργασία αυτή έχει ως σκοπό την παρουσίαση και μελέτη των σύγχρονων τεχνικών οινοποίησης για την παραγωγή λευκών και ερυθρών οίνων που εφαρμόζονται σε πολυάριθμα οινοποιεία της Ελλάδας αλλά και της Ευρώπης. Οι τεχνικές αυτές ξεκίνησαν να εφαρμόζονται και αναπτύχθηκαν τα τελευταία χρόνια καθώς οι κλασικές μέθοδοι οινοποίησης παρουσίαζαν πολλές φορές ορισμένα προβλήματα τα οποία δυσκόλευαν την διαδικασία οινοποίησης και επέτρεπαν την παραγωγή οίνων κατώτερης ποιότητας. Πιο συγκεκριμένα στην παρούσα πτυχιακή εργασία γίνεται παρουσίαση των κλασικών μεθόδων οινοποίησης και έπειτα ανάλυση των σύγχρονων τεχνικών που χρησιμοποιούνται στην παραγωγή τόσο λευκών όσο και ερυθρών οίνων. Επίσης, η εργασία αυτή έχει ως στόχο να αναδείξει και να περιγράψει με την βοήθεια έγκυρων βιβλιογραφιών από το διαδίκτυο και επιστημονικών βιβλίων, τις σύγχρονες τεχνικές που εφαρμόζονται στα οινοποιεία έτσι ώστε να γίνει κατανοητή η διαδικασία και οι τεχνικές οινοποίησης των κρασιών καθώς και να μπορέσει να διακρίνει κανείς κοινά χαρακτηριστικά και διαφορές σε κάθε περίπτωση. Ακόμη, θα γίνει αναφορά σε γενικότερα θέματα που αφορούν το σταφύλι και την χημική του σύσταση, και έπειτα θα παρουσιαστούν πληροφορίες σχετικά με την σύσταση του οίνου, τις ποικιλίες των σταφυλιών που χρησιμοποιούνται και τα είδη κρασιού.en_US
dc.language.isogren_US
dc.publisherΠανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Σχολή Γεωπονικών Επιστημών. Τμήμα Γεωπονίαςen_US
dc.subjectΟίνοςen_US
dc.subjectΟινοποίησηen_US
dc.subjectΜέθοδοι οινοποίησηςen_US
dc.subjectΣύγχρονες τεχνικές οινοποίησηςen_US
dc.titleΕιδικές τεχνικές οινοποίησης για την παραγωγή λευκού και ερυθρού οίνουen_US
dc.typeThesisen_US


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record