Show simple item record

dc.contributor.advisorΤσακίρης, Ιωάννης
dc.contributor.authorΧρυσοβέρη, Βικτωρία
dc.date.accessioned2024-10-10T08:02:46Z
dc.date.available2024-10-10T08:02:46Z
dc.date.issued2024-10
dc.identifier.urihttps://dspace.uowm.gr/xmlui/handle/123456789/5001
dc.descriptionΠανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Σχολή Γεωπονικών Επιστημών. Τμήμα Γεωπονίαςen_US
dc.description.abstractΤα γαλακτοκομικά αγαθά βρίσκονται στη ζωή και την καθημερινότητα των καταναλωτών από αρχαιοτάτων χρόνων. Το γιαούρτι είναι ένα από αυτά και μάλιστα από τα βασικότερα, αφού τα οφέλη του για την υγεία των ανθρώπων είναι αρκετά. Το στραγγιστό γιαούρτι αποτελεί ένα είδος γιαουρτιού, το οποίο είναι διαδεδομένο παγκοσμίως και σχεδόν ταυτισμένο με την χώρα μας. Σε αυτή την πτυχιακή εργασία αναφέρθηκαν όλα τα ζυμούμενα γαλακτοκομικά προϊόντα και αναλύθηκε συγκεκριμένα το στραγγιστό γιαούρτι με τα στάδια παραγωγής του, τη σύστασή του, καθώς και ο ορισμός και η σύσταση του όξινου ορού του. Επίσης, μελετήθηκαν οι επιδράσεις δύο διαφορετικών τεχνολογικών παραμέτρων στην διαδικασία παραγωγής στραγγιστού γιαουρτιού και στο τελικό προϊόν κατά τη συντήρησή του. Dairy products have been in the lives and everyday lives of consumers since ancient times. Yogurt is one of them and indeed one of the most basic, since its benefits for people's health are many. Strained yogurt is a type of yogurt that is widespread worldwide and almost identified with our country. In this thesis, all fermented dairy products were mentioned and specifically, strained yogurt analyzed with its production stages and composition, as well as the definition and composition of its acid serum. Also, the effects of two different technological parameters on the production process of strained yogurt and on the final product during its storage were studied.en_US
dc.language.isogren_US
dc.publisherΠανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Σχολή Γεωπονικών Επιστημών. Τμήμα Γεωπονίαςen_US
dc.subjectΖυμούμενα γαλακτοκομικά προϊόνταen_US
dc.subjectΓιαούρτιen_US
dc.subjectΓάλαen_US
dc.subjectΣτραγγιστό γιαούρτιen_US
dc.titleΠαρασκευή στραγγιστού γιαουρτιού και επίδραση διαφόρων τεχνολογικών παραμέτρων στα χαρακτηριστικά του προϊόντοςen_US
dc.typeThesisen_US


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record