Φυσικά υποκατάστατα, εφαρμογές και καινοτομίες σε γαλακτοκομικά προϊόντα
Abstract
Τα φυτικά υποκατάστατα στα γαλακτοκομικά προϊόντα έχουν αποτελέσει μία νέα καινοτομία που εντοπίζεται τα τελευταία χρόνια και η κατανάλωσή τους έχει εξαπλωθεί ευρέως σε όλο τον κόσμο. Η κατανάλωσή τους πραγματοποιείται είτε για λόγους υγείας είτε για λόγους διατροφής και ακολούθησης ενός πιο υγιεινού τρόπου ζωής.
Η εξέλιξη στον τομέα της παραγωγής υποκατάστατων γαλακτοκομικών προϊόντων έχει οδηγήσει στην παραγωγή προϊόντων με διάφορα χαρακτηριστικά για να καλύψει όλες τις ανάγκες των καταναλωτών. Τόσο οι νέες μέθοδοι όσο και οι διάφορες πρώτες ύλες δίνουν την δυνατότητα παραγωγής υποκατάστατων γαλακτοκομικων προϊόντων με διάφορα χαρακτηριστικά.
Στην παρούσα έρευνα θα μελετηθούν τα φυσικά υποκατάστατα του γάλακτος, οι εφαρμογές καθώς και η πραγματοποίηση καινοτομιών σε γαλακτοκομικά προϊόντα. Συγκεκριμένα θα μελετηθούν τα διάφορα φυσικά υποκατάστατα τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την παρασκευή γάλακτος, οι διάφορες εφαρμογές τους και τέλος οι καινοτομίες που αφορούν την παρασκευή τέτοιου είδους γαλακτοκομικών προϊόντων.
Plant-based substitutes in dairy products have been a new innovation identified in recent years and their consumption has spread widely around the world. They are consumed either for health reasons or for the sake of nutrition and a healthier lifestyle.
The development in the field of dairy substitute production has led to the production of products with various characteristics to meet all the needs of consumers. Both new methods and different raw materials make it possible to produce dairy substitutes with different characteristics.
In this research, natural milk substitutes, applications as well as realization of innovations in dairy products will be studied. Specifically, the various natural substitutes which can be used for the preparation of milk, their various applications and finally the innovations related to the preparation of such dairy products will be studied.