Now showing items 61-64 of 64

    • Στάσεις και απόψεις των επιχειρήσεων παραγωγής και προμήθειας φυτικού πολλαπλασιαστικού υλικού.Η περίπτωση της Δυτικής Μακεδονίας 

      Φολτοπούλου, Παρθένα (Πανεπιστήμιο Δυτ. Μακεδονίας. Σχολή Γεωπονικών Επιστημών. Π.Μ.Σ. Παραγωγή, Πιστοποίηση και Διακίνηση Φυτικού Πολλαπλασιαστικού Υλικού, 2023-06-07)
      Σκοπός της εργασίας είναι να μελετηθούν οι στάσεις και οι απόψεις των επιχειρήσεων που παράγουν ή εμπορεύονται φυτικό πολλαπλασιαστικό υλικό και να αναλυθεί η λειτουργία της εφοδιαστικής αλυσίδας στο δίκτυο παραγωγής και ...
    • Τεχνολογία και ποιοτικός έλεγχος σπορέλαιων 

      Καραντάκη, Μαρία Νικολέτα (Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Σχολή Γεωπονικών Επιστημών. Τμήμα Γεωπονίας, 2024-03)
      Τα σπορέλαια, όπως το ηλιέλαιο, το αραβοσιτέλαιο και το σογιέλαιο, έχουν κερδίσει σημαντική δημοτικότητα τα τελευταία χρόνια ως ευέλικτα συστατικά μαγειρικής και επεξεργασίας τροφίμων. Αυτά τα έλαια προέρχονται από σπόρους ...
    • Τεχνολογία παρασκευής και ποιοτικός έλεγχος τυριού φέτας 

      Κακούλης, Παναγιώτης (Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Σχολή Γεωπονικών Επιστημών. Τμήμα Γεωπονίας, 2023-09-27)
      Σκοπός της παρούσας πτυχιακής διατριβής είναι να παρουσιάσει και να αναλύσει το τυρί Φέτα και την παραγωγική του διαδικασία καθώς και τον ποιοτικό έλεγχό του. Αρχικά, στα πρώτα κεφάλαια θα παρουσιαστούν δεδομένα για την ...
    • Το κλάδεμα της ελιάς και η επίδρασή του στην καρποφορία 

      Κρικέλης, Κωνσταντίνος (Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Σχολή Γεωπονικών Επιστημών. Τμήμα Γεωπονίας, 2023-09-27)
      Η ελιά είναι από τα αρχαιοτέρα καλλιεργούμενα δένδρα στον κόσμο, πρωτοεμφανίστηκε στα ανατολικά παραλία της Μεσόγειου και από εκεί εξαπλώθηκε και κυριάρχησε σε όλη την Μεσογειακή λεκάνη. Είναι ένα αειθαλές δένδρο με αντοχή ...