Συστήματα αξιολόγησης των εργαζομένων και πως αυτά μεταβάλλονται σε καθεστώτα έκτακτων συνθήκων
Abstract
Η παρούσα εργασία εστιάζει στα συστήματα αξιολόγησης των εργαζόμενων και πως αυτά μεταβάλλονται σε καθεστώτα έκτακτων συνθηκών. Ο κύριος σκοπός εργασίας είναι η εύρεση επιστημονικά τεκμηριωμένου επιστημονικού υποβάθρου σχετικά με την θεματολογία της αξιόλογης και των μεθόδων , σύγχρονων και παραδοσιακών που υπάρχουν και επιλέγονται να χρησιμοποιούνται από τις επιχειρήσεις.
Αφού αναλύεται το εννοιολογικό περιεχόμενο των μεθόδων αξιολόγησης και της στρατηγικής που ακολουθεί η διοίκηση των ανθρώπινων πόρων, η εργασία εστιάζει στα θετικά οφέλη της αξιολόγησης για τον εργαζόμενο αλλά γίνεται και μια αναφορά στον αρνητικό αντίκτυπο που μπορεί να έχει η αξιολόγηση στην ψυχολογία του εργαζόμενου.
Στη συνέχεια αναλύονται τα συστήματα αξιολόγησης της απόδοσης των εργαζόμενων και ο τρόπος με τον οποίο σχεδιάζεται αποτελεσματικά το σύστημα αξιολόγησης. Αναφέρονται οι παραδοσιακοί και σύγχρονοι μέθοδοι αξιολόγησης και τέλος το θεωρητικό υπόβαθρο ολοκληρώνεται με τις αδυναμίες που έχει η αξιολόγηση.
Τέλος, ως αποτέλεσμα της επιμέρους βιβλιογραφικής ανασκόπησης αναφορικά με το κύριο θέμα αλλά και των μελετών περίπτωσης που παρατίθενται στο τελευταίο κεφάλαιο της εργασίας.